Няколко съвета преди да купите душ кабина

В днешно време особено в подема на строителния бизнес и интериорните съпътстващи процеси е изключително лесно да се обзаведе един апартамент, какво остава за прилично изглеждаща и стилна баня? Като казваме лесно имаме предвид, че на пазара изобилства от всякакви строителни материали и инструменти, аксесоари, мебели, облицовки и всичко необходимо за обзавеждане на жилище и по-специално баня.

По-трудно в днешно време е намирането на качествени, сериозни и отговорни изпълнители: строителна фирма или майстор за довършителни и интериорни работи.

Ако нямате бюджет за наемане на интериорен дизайнер, които да изготви дизайн с 2D или 3D проект, то за вас може би ще е изключително трудна задача да съчетаете интериора за банята с нейните мебели и душ кабина или вана. Точно за това в тази статия ще Ви представим много интересни и полезни съвети за обзавеждане на баня и избор на душ кабина.

1. Изберете преобладаващ цвят за вашата баня. Хубаво е още от самото начало преди поставяне на плочките и всичко останало да сте наясно с това, как ще изглежда банята. Например ако искате да преобладава розовия цвят едни розови плочки за стените на банята са много добро решение, но трябва да бъдат съобразени с подходящ цвят мебели. Много подходящи цветове за съчетание с розовото са наситено червено, бледо розово, почти бяло, чисто бяло и зелено.

2. Съобразете в коя част на банята да поставите своята душ кабина. Една от фирмите, които предлагат душ кабини и душ паравани по размер е https://www.geraka.com/dush-kabini-i-paravani-za-banya
Много е важно „кабината“ да е в някой ъгъл в края на банята, защото ако се намира в средата, то тя ще пречи на цялостната подредба.

3. Поръчайте своите мебели за баня точно по размера, който е банята след като са положени всички стенни и подови плочки.

4. В процеса на ремонт на банята съобразете позицията на душ кабината, за да изчислите точното положение на сифона за оттичащата се вода, както и на смесителите за душ. Като казахме сифон, вземете най-доброто на пазара без никакви компромиси като качество и също монтаж от специалист. Аз лично предпочитам и препоръчвам сифоните на Viega и сръбската фирма Pestan.

5. Ако помещението за баня е малко то изберете размер на душ кабината 90х90см, което се е наложило като стандарт, отговарящ на минималните комфортни размери. Ако разполагате с по-голяма квадратура изберете по-голяма кабина например 120х130 или просто поръчайте душ кабина по поръчка.

6. Едни мебели за баня по поръчка са идеалното решение за вас, ако имате по нестандартно виждане или банята е прекалено голяма или прекалено малка. В първия случай наблегнете на масивна двойна мивка с шкаф отдолу или дизайнерска мивка върху плот. Комбинацията от огледало, дървен плот и керамична мивка е изключително красива и класическа като дизайн и визия. Повече продукти като обзавеждане за баня, смесители, душ кабини, плочки, тоалетни чинии и други необходими аксесоари може да намерите в сайта на Герака тук https://www.geraka.com

дизайн на баня и душ кабина

7. Преди да закупите новата душ кабина, се консултирайте какъв тип стъкла да изберете. В днешно време се предлагат само закалени и много издръжливи стъкла за кабината, но ако имате малки деца може да се подсигурите с по-голяма дебелина. Отделно като интериор може да се спрете на матирани или такива с инкрустации.

8. Препоръчително е в зоната на кабината под душа, а защо не и в цялата баня да положите по-релефен гранитогрес, който не се хлъзга при стъпване с боси крака или с домашни джапанки. Избягвайте гланцовите фаянсови и керамични плочки заради риска от падане и нараняване и защото те са доста по-тънки и чупливи в сравнение с гранитогреса за баня.

9. Не подценявайте фугите между плочките, където ще поставите душ-кабината. Отново заложете на най-качествените продукти на фирми като италианската марка Mapei и немската Ceresit. Фугиращите смеси на Mapei от серията Ultracolor Plus са може би най-доброто за мокри помещения.