Каква е ролята на базалните зъбни импланти?

Много са хората, които се притесняват от частична или пълна липса на зъби. Този здравословен проблем, не е за пренебрегване, защото се отразява зле на самочувствието и социалните контакти на всеки един индивид. Решението да прибегнете към базални зъбни импланти, е може би най-правилната инвестиция, която можете да направите за красивата си усмивка.

Какво са базалните импланти за зъби

Много от вас обаче, се питат каква е ролята на базалните импланти и защо те се предпочитания метод за възстановяване на липсващи зъби. За да получите пълна информация относно плюсовете на базалната имплантология, написахме тази статия, в която сме дали повече подробности, които ще ви помогнат при избора на импланти е адекватен метод на лечение.

И, понеже пишем за “ролята“ на базалните импланти, ще споменем, че те се различават от конвенционалните видове, заради начина им на интегриране в зъбната кост. Разликата се състои в това, че базалните зъбни импланти, са предназначени за кортикалната кост, а това е най-здравата зъбна кост. Стандартните варианти се закотвят в меката гъбеста кост на зъбите.

дентални импланти

Възвръщането на загубени зъби е напълно възможно, когато използвате базални импланти. За няколко дни ще получите нова фасада и в същото време ще подобрите дъвкателните функции. Най-накрая проблемите с попадналата храна под подвижните протези, ще бъдат забравени от вас. Това са все положителни страни на иновативната базална имплантология в днешни дни.
Ставаме свидетели на бум на базалните импланти, тъй като много хора разчитат на тях, за да върнат позадремалото си самочувствие. Вече не е нужно да чакате имплантите да се приспособят към организма, и да получите желания дентален комфорт. Базални зъбни импланти са тази част от имплантологията, с която ще се почувствате добре за кратко време.
Пушачи, диабетици и пациенти с пародонтит, вече се увериха във функционалността на базалната имплантология и я предпочетоха пред останалите методи за зъбно възстановяване. Тези хора не направиха грешка, а инвестираха в по-доброто си здраве и разбира се, нормален живот.

По всяка вероятност се чудите колко струва лечението с базални импланти… Не се тревожете, защото то е по-евтино, отколкото ако използвате стандартните дентални импланти. По-ниската цена се дължи на факта, че посещенията при специалист, са много по-кратки и не се налага да стоите дълго време в денталната клиника, за да се извършват допълнителни лечебни процеси.

В обобщение

Базалните дентални импланти могат да ви помогнат при загуба на зъби. Те са естествения и сигурен начин да получите нова усмивка, с която да се представите пред обществото. Всичко това ще ви струва малка сума пари, която е по-добре да инвестирате, заради здравето си.