Ползата от спа почивки през есента

Предстои ви дълъг уикенд или се чудите как да прекарате отпуската? Надали има нещо по-приятно и полезно за тялото и духа от една пълноценна спа почивка. Спа дестинациите в България са много и разнообразни и предлагат всичко от красива природа и чист въздух до качествена храна и отлично обслужване. Това е един чудесен начин да се поглезите както физически, така и психически и да забравите за известно време грижите и задълженията, които съпътстват ежедневието ви.

Спа хотели можете да намерите във всяка точка от страната и дори да нямате време за предприемане на дълги пътешествия, можете лесно да си резервирате няколко дни почивка в най-близкия до вас хотел. Есента е идеалното време за това. Препоръчвам ви да потърсите в Интернет, аз наскоро попаднах на сайта на Onfire.bg и си резервирах един спа уикенд във Велинград. С жена ми се възползвахме и мога да споделя, че беше превъзходно. Всички оферти за спа почивки в България вижте тук и дано си харесате нещо.

Истина е, че много от високия клас спа хотели поддържат и съответните високи цени. Въпреки това обаче, дори те правят от време на време големи промоции и отстъпки и можете да си осигурите петзвездна почивка в някои от най-ключовите спа курорти в страната.

Освен, че са едно от най-добрите решения за отдих, спа почивки могат да се предприемат и за разнообразни лечебни цели. От древни времена минералните извори са използвани за лечението на различни видове болести: сърдечно-съдови заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат, смущения на нервната система, нарушения в обмяната на веществата, белодробни и ставни заболявания, неврологични и гинекологични проблеми, бъбречни, чернодробни, стомашно-чревни и още много други заболявания.

Важно е да се отбележи, че всеки минерален извор е с различен химичен състав и съответно се отразява по различен начин върху организма. Ако предприемате своята спа почивка с лечебна цел, проучете предварително дали съответната минерална вода е подходяща за вашия случай. Различните оферти за спа курорти са известни с различни лечебни ефекти. Така, например, Велинград е профилиран в лечението на белодробни, ставни и гинекологични заболявания, Момин проход – в лечението на хронични заболявания на дихателната система, а също и на кожни и чревни заболявания, Павел баня – в заболявания на периферната нервна система и т.н.

България е сред топ дестинациите на континента за спа почивки. В страната ни са разположени стотици минерални извори, разнообразни по своя състав и географско разположение. По-голямата част от тях се намират в Южна България. Градове като Сандански, Велинград и Огняново заради съчетанието с топлия климат са предпочитано място за спа почивки през студените месеци, но съществуват и немалко спа курорти по Черноморието и в планинските райони. В този смисъл, можете целогодишно да се наслаждавате на чудотворните свойства на минералните басейни. Дали ще е в луксозно спа студио или в горещ минерален басейн на открито – бързо ще почувствате, как благоприятно се отразява вашата спа почивка върху целия ви организъм.