Нашият избор на детска количка

Според ширещото се мнение сред младите семейства, на които им предстои да стават родители, изборът на бебешка или детска количка за навън е най-лесното нещо и затова остава за последния момент. Миналите по този път, обаче, не споделят това мнение. Изборът на детска количка и много повече от избор на цвят и марка. Някои семейства сравняват този избор с покупката на семеен автомобил.

Да започнем от самото начало. В тази статия специалистите от JerryKids.com дават няколко ценни съвета. Майката ще трябва сама да се бори с неравностите по пътя, по който ще се движи количката. Всички добре познаваме разбитите улици в страната, както и заетите от паркирани автомобили тротоари. Това налага детската количка да е максимално олекотена, за да можа майката да я управлява лесно и да преодолява всички появили се препятствия по пътя. След първата разходка с нея ще разберете колко важно е това качество. Освен по време на разходката и неравната повърхност, количката ще трябва да се изкачва по стълби, да влиза в асансьори, да се вози в градския транспорт, а там, повярвайте, рядко можете да намерите някой, който да ви помогне при качване и слизане от превозното средство. Когато избирате бебешка количка измежду няколко модела, изберете най-леката.

Когато става дума за максимална проходимост, добре е да се спрете на модел, който разполага със средни до големи гуми. Така няма да е проблем, когато пред вас се изпречи дупка, кал или неравност по настилката. Детски колички с малки гуми не могат да осигурят комфорт на бебето, тъй като ще хлътват във всяка появила се пред вас дупка. Освен че е препоръчително гумите да са големи, по-добре е да са с лагери. Наличието на амортисьори гарантира допълнителен комфорт.

Когато разглеждате количките в магазина, задавайте въпроси, искайте консултанта да ви ориентира, да ви информира подробно за предимствата и недостатъците на харесаните от вас модели. Нека цвета и марката да са последното нещо, което ви интересува. На преден план да стои комфорта на бебето и майката.

След като вече сме разгледали вариантите при гумите, ще се спрем на следващото важно нещо при детските колички коша за бебето. Изключително важно е той да може да има възможност да оставя детето напълно легнало. Нека не бъде в позиция с по-високо ниво на краката от нивото на главата. Определено, тази поза не е най-удобната за едно бебе. Ако все пак има процент повдигане, то по-добре е да е откъм главата. Често разходките с количката са дълги и детето е нормално да се измори. Осигурете му комфорта да поспи в легнало положение. Не оставяйте детето да спи седнало.

Тези и още много подробности трябва да изпреварят предпочитанията ви за определена марка детска количка. Ако искате максимален избор на продукти разгледайте сайта на JerryKids.com, от където си купихме и ние.