Как да изберем подходящи дълги дамски ботуши?

Дамските ботуши, които са дълги, са безспорно много стилни и елегантни и са подходящи, както за официални случаи, така и за ежедневието. Но техния избор понякога може да бъде много сложен и поради тази причина сме избрали няколко полезни съвета, които биха ви улеснили в тази не толкова лесна задача.

На първо място обърнете внимание на чорапа на дългите ботуши. Той не винаги отговаря на размера на обувката. Може в долната част да ви е удобно, но нагоре да ви стяга. В този случай дамските ботуши няма да са ви удобни и ако ги купите, ще ги обувате много рядко. Поради тази причина е добре да си вземете обувки с чорапи, които са с ластик. По този начин те ще се напаснат по крака ви и няма да усещате неудобство.

На следващо място поставяме ръста. Добре е дългите дамски ботуши да са съразмерни с височината ви. Например, високите дами могат спокойно да си вземат ботуши, които са равни. Миньончета е добре да са в обувки по крака, тъй като свободните биха ги направили още по-дребни. При тях е важно и цялото съчетание на облеклото. Скини дънките и късите якета са чудесни за визия, която включва дълги ботуши.

Помислете и за цвета. Цветът можете да го изберете, като решите с какво ще носите определените дамски ботуши. Например, ако имате предимно кафяви дрехи, то можете да изберете сиви ботуши, които отлично пасват и на кафявия нюанс, за който си мислим често, че само кафявите обувки пасват.

Ориентирайте се за цвета по цвета на косата ви и помислете дали дадените обувки биха отивали на косата ви. Така ще имате една съвършена визия, за която е помислено до най-малък детайл.

Съветваме ви да купувате обувки в края на деня. Тогава краката ви са уморени и така ще можете да усетите и най-малкото несъвършенство, което да не ви е удобно. Знаем, че тогава не ви е до избор на обувки, но именно така можете да бъдете сигурни, че това, което ще купите, ще ви е удобно във всяка една ситуация. Дамските ботуши с дълъг чорап трябва да се избират по този начин, защото при тях елементите, които отговарят за удобството са повече.